1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Line-up Editor v2.1

Discussion in 'Cricket 07 Downloads Forum' started by AbBh, Jun 17, 2007.

  1. AbBh Panel of Selectors

    Joined:
    Jan 13, 2007
    National Team:
    India
    Line-up Editor v2.1

    This editor allows you to edit the squads and set different squads for Limited and Unlimited Overs matches.

    [​IMG]

    Instructions

    1] You need to select a roster when you run the editor. You can set the roster as default by selecting the 'Set as Default' checkbox from the Select Roster dialog. This will prevent the editor from asking for a roster each time it runs. The roster can be changed later by selecting Open Roster from the File menu. After loading the roster the complete list of players is displayed on the right hand side.

    2] To add a player to a squad highlight the position you want him to occupy in the squad and then double click on the player from the list.
    You can change the batting order by dragging players in either direction in the squad. You can toggle between the Limited Overs and Unlimited Overs squads from the View menu.

    3] You can set a player as Captain, Wicketkeeper or one of the 6 bowlers by right clicking on the player and selecting the appropriate option. Doing this is necessary.

    4] Please check the Error Report from the View menu to make sure there aren't any errors with the line-ups after editing them. If there are any warnings in the report then the game may crash.

    5] Don't forget to save the line-ups before you exit.

    Credits

    Thanks to duded64 for creating the squads, beta testing and his suggestions. Thanks to Simbazz and Leicester Fox help with beta testing.

    Download Link(Old Version)

    Important- Please Read

    You need to run the game using the Cricket 07 Modified exe to use the edited line-ups.

    Load the roster(which you used while editing the line-ups) within the game. Using any other roster may cause the game to crash.

    Unless you edit the lineups for both the teams participating in the match the edited lineups wont be used. It is advisable to use download an edited lineup file and edit only to the teams you wish to change.

    If the game crashes please re-read the instructions carefully.


    If you happen to find what you think is a bug, please post your lineups.dat and roster file along with a description of the bug. If you don't post a description, I'll be forced to ignore it.

    Attached Files:

    Last edited: Apr 23, 2009
    A.R123, dwapar, eugenerichards and 13 others thanked this.
  2. WORLD CHAMPIONS PC Battrick Cup Champion S17

    WORLD CHAMPIONS
    AKA:
    Pinky/Prince/Avronee
    Joined:
    Dec 2, 2006
    National Team:
    AUSTRALIA , ITALY
    Domestic Team:
    NSW, Juventus, Lanc/Hamp, Chelsea, Real Madrid, MB
    Location:
    India
    Another surprsie ABbh :) i will use it . thanks
  3. John Adams International Cricketer

    John Adams
    AKA:
    F1Alive
    Joined:
    Jan 8, 2007
    National Team:
    Australia
    Domestic Team:
    Victorian Bushrangers
    Location:
    Melbourne, Australia
    Woohoo yay! Thanks mate! Well done! :D
    Last edited: Jun 17, 2007
  4. covlad-99 International Cricketer

    covlad-99
    AKA:
    Craig
    Joined:
    Apr 16, 2007
    National Team:
    England
    Domestic Team:
    Warwickshire, Coventry City FC
    Location:
    Devon, UK
    absolutely top knotch editor mate, great work :D
    1 person thanked this.
  5. tutsipoppy2 International Coach

    tutsipoppy2
    Joined:
    Sep 3, 2003
    National Team:
    India
    Location:
    New Delhi , INDIA
    Can u make it so that we could change the line-up for an entire tournament at once only.
  6. Ramz International Cricketer

    Joined:
    Jan 17, 2004
    National Team:
    Pakistan
    Location:
    United Kingdom ... B
    brilliant work AbBh man.. thank you
  7. barmyarmy Administrator

    barmyarmy
    Joined:
    Mar 12, 2003
    National Team:
    England
    Domestic Team:
    Scotland and Surrey
    Location:
    Edinburgh
    Pretty sure tmt lineups are dynamic; same as .ros ones.
  8. Kshitiz_Indian Executive member

    Kshitiz_Indian
    AKA:
    Kshitiz
    Joined:
    Apr 9, 2006
    National Team:
    India
    Domestic Team:
    Never Saw Domestic Cricket
    Location:
    New Delhi, India
    Fantastic work Abbh ! I am sure many people were badly waiting for it :)
    1 person thanked this.
  9. John Adams International Cricketer

    John Adams
    AKA:
    F1Alive
    Joined:
    Jan 8, 2007
    National Team:
    Australia
    Domestic Team:
    Victorian Bushrangers
    Location:
    Melbourne, Australia
    Now that is the understatement of the year! lol
  10. Ramz International Cricketer

    Joined:
    Jan 17, 2004
    National Team:
    Pakistan
    Location:
    United Kingdom ... B
    It works great man ... is there a way we can change teams for tours etc...
    Last edited: Jun 17, 2007
  11. Hooper Chairman of Selectors

    Hooper
    AKA:
    Steve Bucknor
    Joined:
    Dec 5, 2006
    National Team:
    Australia
    Location:
    West Australia
    This is pretty awesome. My only real request fulfilled.
  12. fahad12001 Club Cricketer

    fahad12001
    Joined:
    Mar 30, 2005
    National Team:
    Pakistan
    Domestic Team:
    Barca
    Welldone

    :clap :clap :cheers Welldone AbBh And thanks for the Editor
  13. suhas81 Club Cricketer

    suhas81
    Joined:
    Dec 2, 2005
    National Team:
    India
    Domestic Team:
    Royal Challengers Bangalore & Karnataka
    Location:
    India
    Thank You Abbh... Great Work.. Keep It Up
  14. AbBh Panel of Selectors

    Joined:
    Jan 13, 2007
    National Team:
    India
    Do you mean swap teams or change lineups at once for tours.

    Although the game assigns the lineups dynamically there are ways to force the game to use a particular lineup.
    Editing the MCH file to change lineups was the easiest option but the lineups can also be edited without saving the match and I think it is possible to use a particular lineup for any or all matches without even saving the mch file and reloading the game. Basically you edit the lineups once and the game uses them in all the matches or you can also edit the lineups while the match is in progress. This is a bit time consuming and I would only be willing to do this if a lot of people want it.
    Last edited: Jun 18, 2007
  15. sohail International Cricketer

    Joined:
    Sep 21, 2003
    National Team:
    Pakistan
    I sure would want it!!
    1 person thanked this.

Share This Page